facebook ads budget

5 Strategieën om met een klein budget meer uit Facebook Advertenties te halen

Met een klein budget kan je meer bereiken op Facebook dan je denkt. Ik hoor andere ondernemers beweren dat je minimum 1000 euro per maand moet investeren in Facebook. Het tegendeel is waar. Ik geef je hier enkele strategieën die je met een klein budget veel resultaat kunnen opleveren.

Hoe kan ik Facebook advertenties voor een klein budget maken ?

1. Installeer je Facebook pixel op je blog

Het allereerste wat je best doet: installeer de Facebook pixel (ook als je deze nog niet gaat gebruiken).
De Facebook pixel is een stukje code dat je op je hele website zet. Het is verantwoordelijk voor het volgen van specifieke acties die op je website gebeuren. Bv. wie welke pagina bezoekt. Met de Facebook pixel kan je simpele doelgroepen en ingewikkeldere doelgroepen maken. Begin met de bezoekers die je blog artikel hebben gelezen over een specifiek onderwerp. Je past je advertentie dus ook aan op de inhoud van het gelezen artikel.

2.Maak een aangepaste doelgroep met een lijst van klanten die je al hebt.

Facebook geeft je de mogelijkheid om je klantenlijst op te laden in Facebook.

aangepaste doelgroep facebook

Je gaat de advertentie enkel tonen aan de doelgroep die relevant voor je is. Wie is er relevanter dan je huidige klanten?

Tip voor gevorderden: Maak nadat je je klantenlijst hebt ingeladen een lookalike (vergelijkbare) doelgroep van je ingeladen klantenlijst en laat Facebook op zoek gaan naar personen die op je klanten lijken.

3.Promoot je meest succesvolle berichten

Je weet dat je berichtje al goed scoort bij je fans. Promoot het.

Het promoten of boosten van je bericht is niet de meest ideale manier van adverteren. Toch kan het af en toe heel goed werken en goedkoop werken. Vooral als je de berichten die organisch (niet-betalend) al heel goed gewerkt hebben.

Doe jouw Facebookpagina open en ga kijken bij je statistieken welke berichten het meeste interactie (likes, shares, comments,…) hebben uitgelokt en promoot deze berichten.

4. Maak en test meerdere advertenties en sluit de minder succesvolle af.

Testen met meerdere varianten, dat is één van de basiselementen van je succes. Je kan er ook heel veel geld mee besparen. Als je meerdere varianten van advertenties lanceert, kom je direct te weten welke advertentie beter werkt.

Zo kan je best testen met:

  • Verschillende doelgroepen 
  • Verschillende afbeeldingen
  • Verschillende Titels & beschrijvingen
  • Verschillende plaatsingen: Mobiel vs. desktop, rechterkolom vs. newsfeed, …

Test 1 variabele per keer.Zo maak je bijvoorbeeld drie keer dezelfde advertentie en pas je telkens maar één element aan. Op die manier wordt het veel duidelijker wat er beter werkt en waarom (Start met 5 euro per advertentie per dag). Aan te raden is min. 48 uur te wachten met conclusies te trekken. Facebook heeft ook even de tijd nodig om te kunnen optimaliseren.

5. Gebruik Video als advertentie-vorm.

In 2017 blijft video heel goed scoren in het bereik van Facebook. Wat voor je kan gaan werken. Voel je je comfortabel om jezelf voor de camera te zetten, niet twijfelen! Je kan zelfs voor 0,01 euro per videoview bereik halen… Gebruik dit vooral om een groot bereik te krijgen en kennis te laten maken met jou, niet om direct te verkopen in de video zelf.

Ik ben benieuwd naar jouw resultaten!

PS: Wil je GRATIS toegang tot een besloten Facebookgroep waar je al je vragen kwijt kan over Facebook Marketing? Klik dan hier.

Tijd om een nieuwe website te laten maken?

Laat het ons weten. We denken graag met je mee.

Samenwerken?

We zijn blij dat je interesse hebt om met ons samen te werken en zijn zeer benieuwd naar jouw project. Vul hieronder jouw persoonlijke gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Met welke zaken kunnen wij jou helpen?

Duid hieronder aan naar welke expertise je op zoek bent.

Beschrijf jouw idee & vraag.

Licht ons kort toe waarover jouw project gaat. Zo kunnen we met je meedenken!

Wat is je budget?

Een transparant budget helpt ons om naar je verwachtingen toe te werken.Geef ons een indicatie van de speelruimte.