wanneer zijn mijn fans op facebook online

Hoeveel keer en wanneer post ik het best op Facebook?

(Consistent) Kwaliteit over kwantiteit:

Je wilt natuurlijk zo goed mogelijke content maken en zoveel mogelijk bereik krijgen. Bestaat er dan een getal hoeveel keer aangeraden is?

Wel, … ik ga je niet zeggen: “ Post 5 keer per dag of post 4 keer per week”. Ik raad je wel aan om consistent te gaan posten, waarmee ik bedoel aan een vast tempo. Zo plaats je er best niet heel veel deze week en de week erna helemaal niets.
Als ik je dan toch een getal zou moeten geven, start dan minimum 3 maal per week te posten om on top of mind te blijven. Bepaal je eigen hoeveelheid van content die je wil verspreiden per week.

Lijkt dit je veel?

Als je drie berichten per week gaat uitrekenen per maand, komt dit neer op 12 à 15 posts.
Hier kan je er al een paar van creëren op voorhand zoals blogposts, tips, … zodat op het moment dat je geen inspiratie hebt, je toch een berichtje klaar hebt. En als je meer inspiratie nodig hebt, kan je altijd eens terug neuzen in mijn gratis e-book.

Opgepast! Ga niet posten om te posten. De stelregel blijft (!) Kwaliteit boven kwantiteit. Als je je fans niet kan verwennen met kwaliteitsvolle berichten waar ze echt iets aan hebben, plaats dan niets. Beter niets dan iets van slechte kwaliteit.

HET goede moment:

Sorry, dat kan ik je niet zomaar vertellen. Dit moet je hierover weten:

Het goede moment om te posten is afhankelijk van jouw doelgroep. De doelgroep van iemand die kinderkleding verkoopt kan totaal anders zijn van iemand die loopbaancoach is. Hun gewoonten en gebruik van Facebook kunnen totaal anders zijn. Als je al een basis hebt opgebouwd van fans op je bedrijfspagina, kan je je statistieken echt gaan gebruiken om dit te weten te komen. Zo kan je zien wanneer je fans gemiddeld online komen.
Ga maar eens kijken op je pagina:
Ga naar statistieken > berichten

In Facebook statistieken (insights) kan je heel veel informatie terugvinden. Klik elk tabblad maar open en laat je verrassen.

Op deze pagina met een specifieke doelgroep kan je zien dat je op maandag de grootste kans op succes hebt tussen 8u30 en 21u30, met verschillen doorheen de dag.
Natuurlijk kan je soms testen of je bericht in de vroege of de late uurtjes beter werkt of niet, dan is er minder ‘concurrentie’ op de ‘newsfeeds’ van je fans. Test dit gerust een paar keer uit en kijk wat goed werkt.

Ik ben nieuwsgierig naar je reactie. Heb jij hier nog een vraag bij, reageer dan gerust hieronder in de comments.

Steven

PS: Wil je GRATIS toegang tot een besloten Facebookgroep waar je al je vragen kwijt kan over Facebook Marketing? Klik dan hier.

Tijd om een nieuwe website te laten maken?

Laat het ons weten. We denken graag met je mee.

Samenwerken?

We zijn blij dat je interesse hebt om met ons samen te werken en zijn zeer benieuwd naar jouw project. Vul hieronder jouw persoonlijke gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Met welke zaken kunnen wij jou helpen?

Duid hieronder aan naar welke expertise je op zoek bent.

Beschrijf jouw idee & vraag.

Licht ons kort toe waarover jouw project gaat. Zo kunnen we met je meedenken!

Wat is je budget?

Een transparant budget helpt ons om naar je verwachtingen toe te werken.Geef ons een indicatie van de speelruimte.