schoonheidssalon facebook advertenties

Facebook Casestudy: Tot 811 % ROI voor een schoonheidssalon!

Facebook is niet meer wat het is geweest, hoor ik vaak. Mensen die dit zeggen gebruiken de advertentiekracht van Facebook nog niet optimaal genoeg in mijn opzicht. In dit artikel wil ik je het tegendeel bewijzen. Drie gelijkaardige Facebook advertentiecampagnes werden opgezet voor een schoonheidssalon.De afbeeldingen en gegevens zijn anoniem gehouden om de privacy van de klant te behouden.

Klanten werven voor een schoonheidssalon via Facebook??

Graag toon ik jou heel transparant hoe de acties werden opgezet:

 1. Facebook campagne schoonheidssalon APRIL:

De eerste stap is een lage drempel kiezen om mensen aangetrokken te laten voelen tot de diensten die het schoonheidssalon aanbiedt. Hoe lager de drempel, hoe sneller succes. Hierbij kozen we voor een gratis huidanalyse waarbij een gedetailleerde huidscan werd genomen van de huid en mogelijke huidproblemen of schade aan het licht kon brengen. Dit is belangrijk om het bewustzijn te verhogen over de gezondheid van je huid. Indien je geen idee hebt of je huid gezond is of niet, voel je al zeker geen noodzaak om er iets aan te doen.

De strategie & Marketingfunnel (= weg van potentiële klant)

Voor het schoonheidssalon werden verschillende advertenties opgezet. Nadat een geïnteresseerde persoon op de advertenties klikte, werd een landingspagina geladen (=webpagina met 1 doel). Op deze landingspagina werd de gratis huidanalyse uitgebreid beschreven (Wat, wanneer, waarom, hoe het werkt, wat het voordeel is, contactgegevens, wie het afneemt, …) Onderaan de pagina werd een online agenda gezet waar heel simpel kon worden ingeschreven.

In ruil voor voornaam, familienaam, e-mail en telefoonnummer mocht een gratis huidanalyse geboekt worden. Na de boeking werd een bevestiging gestuurd naar de aanvrager.  Tegelijkertijd werd er ook een waarschuwingsmail gestuurd naar de zaakvoerster om een nieuwe inschrijving te melden. Na de afspraak kon pas een verkoop gedaan worden in de vorm van producten om je huid te verbeteren en/of een vervolgafspraak voor bijhorende behandelingen.

Advertentie opzet

 • Haal eerst en vooral enkele likes en comments op je facebookbericht door het op je pagina te plaatsen of  te tonen aan je huidige fans en daarna dezelfde advertentie te tonen aan een grotere doelgroep. Dit verhoogt de daaropvolgende resultaten enorm. Een advertentie zonder likes werkt vaak slecht.
 • Verschillende doelgroepen maken om tegen elkaar te testen wat het beste werkt:
  • Facebookpagina fans
  • Doelgroep bepalen op basis van interesses (+ locatie)
  • Laad een klantenlijst in met emailadressen (anoniem) en laat Facebook hen zoeken (= ingebouwde functie in Facebook).
  • Laat Facebook van deze ingeladen lijst gelijkaardige profielen (lookalikes) zoeken in de juiste regio. Je weet dat de mensen die in jouw klantenbestand staan, de ideale profielen hebben.

Budget gespendeerd: €15,25

Impressies: 2836

Bezoekers op websitepagina (=landingspagina): 99

Hoe zag de advertentie er uit?

Er werden meerdere advertenties aangemaakt. Deze heeft alleszins het beste gewerkt van alle advertentievarianten.

Deze advertentie werd bewust gestart met een vraag om de aandacht te trekken. Ook werd zoveel mogelijk moeite gedaan om het niet volledig op een standaard advertentie te laten lijken door de standaardknop weg te halen. Zo lijkt de advertentie op een normale post op Facebook en komt deze minder storend over.

Landingspagina

 

Belangrijk bij deze landingspagina is dat er geen afleiding is van het doel (inschrijvingen behalen). Bij de inschrijving werd er meermaals duidelijk gemeld dat indien je jezelf inschrijft, je ook akkoord gaat met het betalen van 60 euro bij het niet opdagen in de praktijk.

Resultaten?

Er werden 13 afspraken ingeboekt afspraken: alle slots volzet.

Uit afspraken kan je natuurlijk nog niet perfect inschatten wat je effectief gaat verkopen na of tijdens de gratis huidanalyse. 

Om de extra omzet weer te geven, toon ik hieronder een printscreen uit Facebook Messenger:

Opbrengsten: €3147,15 

Dat betekent een return on investment van 20880 % (!!)

Met de uren ingerekend van het opzetten en managen komt dat uiteindelijk neer op 811 %. Deze omzet komt extra bovenop de normale wekelijkse inkomsten. Opzet geslaagd voor het schoonheidssalon!

2. Facebook campagne schoonheidssalon JUNI:

Stategie & Marketingfunnel

Een tweede Facebook campagne voor het schoonheidssalon ging van start in Juni. Hierbij werd het succesvolle concept van een maand eerder behouden. Dezelfde landingspagina werd gebruikt. Enkel de ’targetting’ werd nog verder uitgebreid en er werd geadverteerd op een bredere regio.

Advertentieopzet

Deze Facebook campagne verliep iets moeizamer maar toch nog steeds zeer goed.

Budget gespendeerd: €74,32

Bereik: 6232 mensen bereikt in totaal

Bezoekers op webpagina (=landingspagina): 155 mensen

Landingspagina

Aan de landingspagina werden enkele foto’s verandert. Verder is deze volledig gelijk gebleven net als de inschrijvingsprocedure via een online agenda.

Advertentie 

Het ging om de bestwerkende advertentie uit de vorige campagne + nieuwe varianten met bv. met interieurfoto i.p.v. foto met persoon.

Resultaten?

Ondanks het hogere budget in Facebook ads te steken, opnieuw alle open slots volzet: 17 om precies te zijn.

Wat waren de opbrengsten van deze dag dan precies?

Opbrengsten: €2384 

Dat betekent een return on investment van 3121 % (!!)

Met de uren ingerekend van het opzetten en managen komt dat uiteindelijk neer op537 % ROI. Deze omzet komt extra bovenop de normale wekelijkse inkomsten. Opzet geslaagd voor het schoonheidssalon!

Successen moet je herhalen, nietwaar? Daarom een 3de campagne maar een tijdje later.

3. Facebook campagne schoonheidssalon DECEMBER:

De campagne werd op dezelfde manier opgezet.

Toch waren er enkele verschillen:

 • Deze keer wilden we de mensen meer tijd geven voor een afspraak: 45 minuten  tijd nemen om een analyse te maken en te bespreken ipv. 20 minuten. Dit moest voor een hogere betrokkenheid zorgen. Al impliceerde dit ook dat er maar 7 slots konden worden opengezet.
 • De gratis huidanalyse werd afgenomen en nadien werd er een nieuwe afspraak vastgelegd met de klant voor de uitgebreide bespreking en indien nodig behandelplan. De tweede afspraak is betalend.
 • De actie werd deze keer ook opgestart in een nieuwe regio

Resultaten?

Alle openstaande slots werden snel ingenomen met geïnteresseerden (7 in totaal).

De concrete omzet en opbrengsten zijn ook in de derde herhaling zeer goed.

Succesfactoren van deze Facebook campagnes? 

 • Hoe lager de drempel, hoe meer succes. Een gratis huidanalyse, daar is iedereen bij gebaat.
 • Om de ‘show up ratio’ van mensen te verhogen (mensen moet effectief nog komen opdagen) werd er een duidelijke boodschap bij het inschrijvingsproces toegevoegd. Niet opdagen kost 60 euro.
 • Doorgaan tot het werkt! Testen, testen, testen en aanpassen.
 • Heel specifieke ’targetting’ is een zéér belangrijke en zelfs cruciale factor. Probeer niet té breed te richten en vertrek van ‘zekere’ gegevens zoals bijvoorbeeld een klantenlijst.

Hopelijk geven deze resultaten goesting om erin te vliegen? Weet dat het zeer goed mogelijk is!

Vragen? Zet ze hieronder in de comments!

PS: Wil jij nog extra omzet-genererende Facebook strategieën leren kennen, extra tips & tricks? Word dan lid van mijn persoonlijke besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers.

Tijd om een nieuwe website te laten maken?

Laat het ons weten. We denken graag met je mee.

Samenwerken?

We zijn blij dat je interesse hebt om met ons samen te werken en zijn zeer benieuwd naar jouw project. Vul hieronder jouw persoonlijke gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Met welke zaken kunnen wij jou helpen?

Duid hieronder aan naar welke expertise je op zoek bent.

Beschrijf jouw idee & vraag.

Licht ons kort toe waarover jouw project gaat. Zo kunnen we met je meedenken!

Wat is je budget?

Een transparant budget helpt ons om naar je verwachtingen toe te werken.Geef ons een indicatie van de speelruimte.